05
már
2015
BtamasKormagus

Kalandok egy fantáziavilágban, stratégia és akció egyben

Manapság a piacot rengeteg számítógépes játék árasztja el. Egykoron nem kellett nagy, bravúros megoldásokat kitalálni egy játékhoz, mert szinte pálcikaszerű alakzatok Joystick -on keresztüli mozgatásával is az emberek jó része el volt, egy olyan korban amikor különösen hazánkban még azt sem tudták, hogy az Internet mi fán terem.

Jelenleg a számítógépes játékok gyártóinak legnagyobb kihívása, hogy olyan játékot tudjanak kifejleszteni, amely viszonylag hosszabb távra le tudja kötni a játékosokat. Az Internet vírus szerű terjedésével párhuzamosan azonban észrevehető volt az a tendencia, hogy online kapcsolat nélkül, legyen egy PC akármennyire is csúcsteljesítményű, csupán egy halom ócskavasnak tűnt / tűnik az emberek szemében. Az Internet igénye a játékokon belül is kikristályosodni látszódott. Igaz ennek az elődje a PC-re fejlesztett játékoknál már megmutatkozott, hiszen TCP/IP alapon lehetett több számítógépből egy helyi hálózatot kialakítani, amely érdekes módon sokkal élményszerűbbé és élvezhetőbbé tette a játékokat a játékosok számára. Manapság az Internet ugyanezt nyújtja, csak sokkal nagyobb kaliberben.

Az élményszerűség mellett az emberek szeretik az egyszerűséget is. Ha már online kapcsolat, akkor mi lenne ha nem kellene teleszemetelnem a saját számítógépem, mindenféle játékkal, hanem lehessen rá hivatkozni pusztán a WEB segítségével. Jelenleg PC-s körökben a játékok piacának legnagyobb részét azok a cégek uralják, amelyek kifejezetten online játékokat kínálnak a játékosoknak.

A Bigpoint egy a sok cég közül, amely online játékok fejlesztésével foglalkozik, és a szerepjáték irányzaton belül (RPG) az egyik legközkedveltebb általuk fejlesztett játék a német Swarzen Auge szerepjátékra épülő Drakensang Online, amely tulajdonképpen a The Dark Eye 3D-s folytatásának tekinthető. Ahogy a szerepjátékok többségében lenni szokott, ebben a világban is van egy mesélő, aki tulajdonképpen magát a világot és annak törvényszerűségeit megalkotta, valamint a főbb események háttértörténetét. Az általam kínálat szerepjátékban ezt a fantáziavilágot Dúriának hívják, s már négy különböző kaszttal is lehet találkozni: sárkányharcos,íjász,körmágus, törpemester. A Kedves Olvasó számára ajánlom blogom követését, amelyben teljes mértékben eme játékkal releváns cikkeket írok. Talán a témákat egy kicsit a körmágus karakterek szemszögéből közelítem meg, de ez azért is van mert a játékban magam is egy körmágus vagyok.

Rövid áttekintésként, mit is nyújt ez a játék:
- Nem kell letölteni semmit, egy Java képes webböngésző bőven elég a futtatásához. S aki nem szereti a webböngészőket, azok egy egyszerű kliens programot le tudnak tölteni.

-Remek 3D grafikai összhatás, érdekes feladatok, kihívások.

-Talán több mint egy egyszerű játék, hiszen az elmúlt évek alatt több mint 14 millió embert mozgatott meg, így nagyszerű közösségépítő ereje is van.

Honlap megtekintése: Drakensang Online - 3D
link: http://bajkotamasdrakensang.com/