16
nov
2017
virtuarium

Munkaidő és szabadság nyilvántartó program, beléptető rendszer

Még a szőke titkárnő által is könnyen kezelhető, felhasználóbarát munkaidő nyilvántartó és szabadságnyilvántartó programot, beléptető rendszert ajánlunk a hivataloknak, vállalkozásoknak, intézményeknek. Ha Ön cégvezető, vagy tulajdonos és szeretné tudni, hogy mikor jönnek és mennek a beosztottai, vagy minél egyszerűbben - és jogszerűen! - akarja elvégezni a munkaidő nyilvántartást, akkor nem kell mást tennie, mint letöltenie, telepítenie és kipróbálnia az EMU – elektronikus munkaidő nyilvántartó programunkat!
A munkaidő nyilvántartó program alapszolgáltatásai:
1. az alkalmazottak érkezéseinek és távozásainak nyilvántartása,
2. túlóra nyilvántartás, csúsztatás (túlóra ellenében) kezelése,
3. napközbeni hivatalos és/vagy magán célú távozások és visszaérkezések kezelése,
4. egyéb távollétek nyilvántartása (szabadság, kiküldetés, táppénz stb.),
5. jelenléti ív készítése, nyomtatása, összesítése,
6. szabadságterv készítés, szabadságkérelem, jóváhagyás, és nyilvántartás.
A munkaidő nyilvántartó program használata során minden munkatárs kap egy felhasználónevet, amivel egy kattintással megadhatja az érkezését vagy távozását. A program használatához ezért nem szükséges egyéb hardver eszköz, kártya, stb, ezért vásárolható meg vagy licencelhető ennyire kedvezményes áron.
Amennyiben Önök mégis beléptető kártyás megoldást szeretnének, természetesen annak kivitelezésében is állunk a rendelkezésükre.
Honlapunkon ingyenesen letölthető, kipróbálható egyfelhasználós vagy webes online felületű demo verziót is talál, amellyel kockázat nélkül tesztelheti a programot.

Honlap megtekintése: Munkaidő nyilvántartó program
link: http://emu.virtuarium.hu